Kaveling

Op zaterdag 7 juli komen de schutterijen die op OLS-zondag geen enkele misser lieten optekenen terug naar de weide. Dit keer gaat het écht om de knikkers. Dit keer gaat ’t om “D’n Um”!

Klokslag 11 uur vallen de eerste schoten en begint de afvalrace. Bij een enkele misser spat de droom aan diggelen, valt de hoop op de overwinning in duigen. In principe wordt er na enkele kavelrondes overgeschakeld naar het schieten op bölkes van 1 kubieke centimeter, of de OLS-schietcommissie moet beslissen om van meet af aan te starten met de kleine bölkes. Hoe dan ook, de moeilijkheidsgraad stijgt op het kavelen, om van gierende zenuwen nog maar te zwijgen.

Het zestal met de meest vaste handen, de meest stalen zenuwen, en wellicht ook met dat tikkeltje meeval op het moment van de waarheid, zal uiteindelijk triomferen. Dat zestal en hun schutterij neemt “D’n Um” mee huiswaarts! Tevens dragen ze vanaf dan de verantwoordelijkheid voor de organisatie van het OLS 2019. Maar, eerst maar ‘ns naar de thuishaven, waar de ontvangst, de huldiging en het feest vast en zeker fenomenaal zal zijn!

Music, maestro, please!

11.00 u – 14.30 u  Cómpenéej van Meijel
15.00 u – einde Duo Whenever