OLS 2018: alle belangrijke info samengevat

VERKEER VAN EN NAAR OPHOVEN

Het OLS-feestterrein is gelegen aan de Hoverhofweg tussen Ophoven-centrum en Raam. De ruime parking, gelegen langs Lichtenberg, is langs twee kanten bereikbaar. Om het publiek in goede banen te leiden, zijn er een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Alle autoverkeer dat via de Venlosesteenweg komt wordt via de Oude Ophoverbaan en Ven naar de parking geleid. Ven wordt hierdoor ook tijdelijk éénrichtingsverkeer. Alle autoverkeer dat via de Weertersteenweg komt, wordt
via de Eygenweg en Lichtenberg naar de parking geleid. Ook zijn er twee ruime parkings voor fietsers voorzien aan beide kanten van de feestweide.

Alle bussen gaan via de Venlosesteenweg en Letterveld naar de busparking in de Nagelstraat. Alles zal tijdens het
OLS goed aangegeven worden met signalisatieborden. Op zondag 1 juli trekt er van 13u30 tot 17u00 een optocht vanaf het feestterrein door het centrum van Ophoven. Alle toegangswegen worden dan afgezet met inkomposten.

DE OPTOCHT

Het OLS gaat van start met een grootse folkloristische optocht van alle deelnemende schutterijen. De optocht gaat van start op de Hoverhofweg, vervolgens over de Leustraat, de Bongertestraat, De Belder, Dikke Linde, de Honsdries, de Reystraat trekt, tot aan het eindpunt op de Lichtenberg. Op het plein aan De Belder is aan de linkerzijde de tribune voor genodigden en sponsoren gelegen.

Plattegrond met daarop de optochtroute in blauwe kleur

DE WEDSTRIJDEN, HET FEEST

Na de optocht gaat het OLS verder op de feestweide, waar naast heel wat nevenwedstrijden (exercities, vendelzwaaien, solisten, …) ook de belangrijkste wedstrijd van de dag plaats vindt: de schietwedstrijd met als inzet ‘Den Um’.

Download hier alle info m.b.t. de wedstrijden:

Optochtwedstrijden
Terrein_per_Schutterij
Terrein_per_Wedstrijd

Op de feestweide kunnen de aanwezigen doorlopend genieten van de overbekende Limburgse ambiance in en rond de feesttent en de diverse drank- en eetstanden. In de feesttent zijn er voortdurend live muziek en DJ’s voorzien.

Het Kinderdorp wordt voor dit OLS omgetoverd tot een heus waterpretpark!

Protocol op zondag 1 juli 2018 te Raam

10.00   uur Ontvangst van de genodigden in de feesttent door het federatiebestuur, voorzitter van de stuurgroep, Burgemeester en Schepenen van de gemeente Kinrooi, dagelijks bestuur van schutterij Sint-Servatius Raam, Koningspaar en winnend zestal.
10.50 uur Welkomstwoord door Burgemeester Jo Brouns namens de Gemeente Kinrooi.
11.00 uur Vertrek met de genodigden naar de erepoort vanuit de feesttent,
11.20   uur Ontvangst van de genodigden bij de erepoort door de president en vicepresident van de Oud-Limburgse Schuttersfederatie.
11.30   uur Ceremoniële opening op het paradeterrein. Parade-afname door de beide Gouverneurs, president en vicepresident
11.50 uur Ontvangst in de feesttent door het federatiebestuur.
12.00   uur Openingstoespraken in de feesttent

–        Ceremoniemeester is dhr. Mark Hoedemakers.

–        De Burgemeester van de Gemeente Kinrooi en tevens Voorzitter van de Vzw OLS 2018 dhr. Jo Brouns.
–        De Voorzitter van schutterij Sint-Servatius Raam dhr. René Vounckx
–        De President van de OLS-federatie dhr. Ger Koopmans.
–        De Gouverneur van Nederlands Limburg drs. Theo Bovens.
–        De Gouverneur van Belgisch Limburg dhr. Herman Reynders.
–        Openingsgebed door de Moderator van de OLS-federatie Zeereerwaarde heer drs. M. Heemels.
–        Aansluitend zal het St-Martinuskoor uit Kinrooi,  “Domine, salvos fac Reges nostros ” zingen.
–        Heildronk door dhr. Ger Koopmans, President van de OLS-federatie op Koning Willem-Alexander van Nederland en Koning Filip van België.
Na de ceremonie begeeft een geselecteerde groep naar de schietbomen voor de openingsschoten. De overige gasten gaan naar de tribune voor de optocht.
12:20 uur Start terreinwedstrijden
13:30 uur Start optocht
16:40 uur Start schietwedstrijd

Music, maestro, please!

Het Oud Limburgs Schuttersfeest 2018 wordt luister bijgezet door heel wat artiesten en muzikanten. Limburgs finest, mag je gerust zeggen! Zowel op de feestweide als in de feesttent zal er muziek te horen zijn.

… op de feestweide

Op de feestterreinen loopt u vast en zeker ‘Zaate Hermeniej Neet Sjoën mer Hèl’ en ‘De Sjeurkapel’ tegen het lijf. Beide zaate hermeniejkes – ook wel dweilorkesten of joekskapellen genoemd – hebben hun strepen al meer dan verdiend op tal van buurtfeesten, carnavalszittingen, e.d.

… in de feesttent

Dat het in de OLS-feesttent altijd goed vertoeven is, staat als een paal boven water. Of zeggen we in dit geval als een bölke op de hark?! Vanaf 13.30 u gaat hier het feest van start en kan u genieten van een natje, een droogje, goede muziek en oerdegelijke, authentieke Limburgse ambiance.

13.30 u – 15.00 u Mährländer Stramproy
15.30 u – 17.00 u Maasgalmkapel Kessenich
17.30 u – 20.30 u Cómpenééj van Meijel
21.00 u – einde Duo Whenever