Het OLS-lied 2018: ‘Den Um’!

Tadaa! Met trots presenteert Koninklijke Schutterij St. Servatius Raam hun OLS-lied 2018.

De titel is meteen alles zeggend: ‘Den Um’, de trofee waar alles om draait.

Voor het arrangement en de zang tekende Albert Houben. Sinds jaar en dag is Albert een bekend persoon in Kinrooi en omstreken. Hij is zanger binnen de groep ‘Wiel en Baer’, die in 2017 laureaat waren van Carnavalissima (Liveke). Tevens waren ze datzelfde jaar finalist op het LVK in Nederland.

De OLS-optocht vanop de fiets en vanuit de lucht!

De voorbereidingen van het OLS beginnen de dag nadat je ‘m als schutterij gewonnen hebt. Die leuze hoor je elk jaar opnieuw in schutterskringen en het betreft een waarheid als een koe!

Naast het zoeken naar een geschikte locatie voor het feest, is ook het uitstippelen van de optocht één van de eerste items op de planning. Het winnend zestal van St.Servatius Raam, Jean Huyskens, Peter Aengeveld, Kim van Eygen, Evy Dirks, Erik Caris en Jean van Eygen, verkende de route afgelopen zomer per fiets. Geniet alvast een keer mee van de tocht die op 1 juli ’18 door honderden schutters zal worden gemarcheerd!

Inschrijvingen Kinjer OLS van start!

Vorig jaar won de St. Jozefschool uit Merkelbeek het ‘Ummeke’. Zij mogen nog tot eind juni genieten van hun titel, want op 26 juni gaat het er weer om spannen. De inschrijvingen voor het Kinjer OLS 2018 zijn bij deze geopend!

Vanaf heden kunnen scholen inschrijven voor het Kinjer OLS dat zal plaatsvinden op dinsdag 26 juni 2018. Inschrijven kan enkel via de onderstaande koppeling naar het inschrijfformulier Kinjer-OLS 2018.
In het formulier zijn de gegevens van de school verplicht in te vullen. De gegevens van de schutterij zijn niet verplicht. Inschrijven via e-mail is NIET mogelijk.

Let op! Deadline voor inschrijving is 1 februari 2018.

De koppeling naar het inschrijvingsformulier : Inschrijfformulier Kinjer-OLS 2018.

Uit de pers: Rowwen Hèze opent OLS 2018!

Goed nieuws in Het Belang van Limburg op 2 december ’17: ‘Rowwen Hèze voor het eerst op Belgisch Schuttersfeest’, kopt de krant. Hiermee weet heel Belgisch Limburg in één klap dat het OLS 2018 in Ophoven begint met een Limburgse oerknal!

De verdere invulling van het programma wordt nog deze maand volledig afgerond. Jullie lezen het binnenkort op de Facebookpagina van Koninklijke Schutterij St.-Servatius Raam en op deze site. Like de pagina, zet www.ols2018.eu bij je favorieten en volg de voorbereidingen van het grootste Limburgse volksfeest op de voet!

LOGO OLS 2018

Met trots presenteren wij jullie het logo voor het OLS 2018.

Het is ontworpen door Eddy Smeets, in samenspraak met de leden van K. Schutterij St.-Servatius Raam.

Wist je trouwens dat het OLS-logo voor 2018 een tekening van de Grensmaas bevat? De letter ‘S’ staat voor deze prachtige rivier, met aan de rechterzijde de Nederlandse, en aan de linkerzijde de Belgische vlag!

OLS winnaar: schutterij Sint Servatius Raam – Kinrooi!!

D’n Um gaat naar België!

Schutterij Sint Servatius uit Raam heeft het Oud Limburgs Schutterfeest gewonnen. En daarmee gaat het OLS volgend jaar weer naar België. Ze streden in de eindstrijd tegen Sint Job uit Leuken. Maar Raam trok aan het langste eind.

De top 10

  1. Sint Servatius Raam
  2. Sint Job Leuken
  3. Sint Hubertus Beringe
  4. Sint Marcellinus & Petrus Geleen
  5. Sint Sebastianus Herkenbosch
  6. Sint Lambertus Helden
  7. Sint Sebastiaan Grote‐Brogel
  8. Sint Antonius en Sint Petrus Baarlo
  9. Sint Antonius Nederweert
  10. Sint Hubertus Nattenhoven

Het was een spannende dag op het OLS. Tijdens de eerste rondes ging het heel snel met de afvallers. 32 Nederlandse, 9 Belgische en 1 Brabantse schutterijen gingen vandaag op voor de tweede dag van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2017. Al snel bleven er echter 5 over. Met Sint Servatius Raam als uiteindelijke winnaar.